Keder Poly Tunnel

Our 6m x 3m Keder polytunnel/greenhouse was erected today. The guys have travelled up from Evesham in the Cotswolds and worked their socks off, so it was assembled in under six hours on our rooftop kitchen allotment, round the back of the kitchen’s at Merchiston.

Keder greenhouse
Keder greenhouse

I had visited the Keder stall during our interactive permaculture exhibit at Scotland’s Garden Festival back in June 2017 and was impressed by its design and the way that its bubblewrap-esque material was able to take what light is available and scatter more of it interiorly. The kitchen allotment site has a challenging amount of sunlight so it’s good fit. A considerable amount of food and herbs can be grown in here for student, staff and visitor stomachs. Here begins our circular food economy, scope for medicinal growing, and much research too.

The guys from Keder
The guys from Keder
Urban polytunnel
Urban polytunnel
Design needs to get its hands on that fire escape
The design dept needs to get its hands on that fire escape
Keder Polytunnel
Keder Polytunnel
Keder interior
Keder interior
Automatic ventilation
Automatic ventilation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *